Šećerna bolest kao oboljenje zahtijeva kontinuiranu zdravstvenu skrb sa strategijama smanjenja multifaktorijalnih rizika koje nisu ograničene samo na kontrolu glikemije. Ako se ne kontrolira, hiperglikemija može oštetiti različite tjelesne organe i dovesti do razvoja zdravstvenih komplikacija kao što su kardiovaskularne bolesti, neuropatija, nefropatija i bolesti oka, dovodeći do retinopatije i sljepoće. Ove se komplikacije mogu spriječiti ako se postigne odgovarajuća kontrola bolesti, s naglaskom na odgovarajućoj pravilnoj prehrani, redovitoj tjelesnoj aktivnosti, samokontroli bolesti i nutritivnoj terapiji.
Kako postići prihvatljive koncentracije glukoze u krvi i smanjiti pojavu kroničnih komplikacija uz nutritivnu intervenciju s posebnim osvrtom na oboljele od šećerne bolesti s COVID-19 infekcijom s Vama će kroz ovaj webinar podijeliti naša uvažena dr.sc. Ana-Marija Liberati Pršo, doktor znanosti nutricionizma iz Kliničke bolnice „Sveti Duh“ u Zagrebu.